fredag 9. november 2012

Fredag...

... hvor ble alle dagene av. Uken her har flydd avsted. Dagene har gått så utrolig fort. Selv om jeg kun har vært en dag på jobb. Har ikke hørt noe mer om vikardager denne uken. Men egentlig ganske greit det også, for jeg har ikke vært i noe særlig form i det siste. Og stort sett tilbrakt dagene på sofaen under pleddet.
I går tok vi med oss hele familien på ett av kjøpesentrene her. De to største skulle få seg klær i bursdagsgave. Joda det er en god stund siden en av dem hadde bursdag, men den planen jeg hadde ang bursdagsgave til henne gikk i vasken. Og da har det bare blitt utsatt og utsatt. Så i går fikk de være med da, og skulle få velge seg ut klær. Størstejenta valgte selv, og brukte opp den forhåndsbestemte summen. Mens hos Anne var jeg med og bestemte. Hun fikk seg tre gensere, fra Cubus. De hadde ta tre betal for to på barneklær. Greit det, så blir det flere plagg. Hun brukte ikke opp summen sin i går. Vi fant rett og slett ikke bukser til henne. Var jo bare slike åletrange bukser, og med tanke på ullundertøyet som skal under ble det rett og slett for trangt... Hadde gått fint på sommeren, men det er vinter nå. Men virker ikke som klæsbransjen har fått med seg det... Og synes egentlig det virker som klæsprodusentene ser på barn som mini voksne, formene osv på barneklærne passer jo ikke. Korte snitt og åletrangt. Kan noen fortelle meg hvorfor barn på barneskaolen skal vise frem kroppen sin slik? Merket det godt da Anne begynte på skolen. Da var hun såppas stor at hun mer eller mindre brukte str 134. Og da måtte vi gå over på "storbarn" avdelingen. Og der var det vanskelig å finne klær  som passet til en 1.klassing. Vi fant jo selvfølgelig, men det var vanskelig hvis vi skulle ha noe annet enn hettegensere og joggebukser. Merker også godt på Preben nå, at han har vokst ifra babyavdelingen. Det er vanskelig å finne bukser som passer han. Buksene på "småbarns" avdelingen er ikke laget for bleiebarn. Hvis vi vil ha noe annet enn joggebukser. Buksene blir ofte for trange og vanskelige å bevege seg i. Ikke egnet for barnehagelek i det hele tatt. Skjønner bare ikke hvorfor de ikke kan tilpasse klærne litt mer for barna.
Anne fikk seg også endelig boblebukse i går. Har lett etter den "rette" buksen lenge nå. Og i går fant vi den endelig i riktig størrelse på Gsport. Skogstad. Har så god erfaring med den de siste årene, så kan jo ikke bytte den ut i noe annet merke :P De holder henne varm og tørr, og de holder hele vinteren uten og slites fullstendig ut. Prøvde et annet merke for noen år tilbake, og ende opp med at vi måtte kjøpe ny etter kun ett par måneder.
Kjøpte også nye votter til Veronica. Denne gangen prøver vi ut vottene på Cubus. Har stort sett kjøpt Reimavotter tidligere, og de er gode og holder henne varm og tørr gjennom vinteren. Men ville prøve et litt billigere alternativ denne gangen. Ikke for det, de beste allværsvottene hun har had var det faktisk mammaen min som kjøpte på Rema. Og siden vi nå er inne på vinterklær. Jeg begynner nesten å angre på vinterdress valget mitt til Veronica. Hun fikk seg Didrikson dress til denne vinteren, og hun har vært våt hver dag denne uken. Nå skal det sies at det har vært ganske vått ute også denne uken. Men er ikke vinteren ganske våt hele tiden da?  Skal få bruke den en stund til for å se om hun fortsetter å være vår når været stabiliserer seg litt etterhvert. Hvis ikke må vi nok se oss om etter ett annet alternativ. Hun bruker kun ull under dressen, ullundertøy og hjemmestrikka utenpå det, så hun skal holde seg varm selv om hun blir våt. Men vil ikke at jenta skal gå våt ute uansett, de er jo tross alt mye ute på barnehagen. Preben sin er jeg veldig fornøyd med da. Enda i allefall. Håper den holder seg like godt gjennom hele vinteren.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar