fredag 5. august 2011

Preben 10mnd :)

I går ble lille-gullet mitt hele 10 mnd gammel. Huffa meg som tiden går... Rekker nesten ikke å henge med vettu. Vet ikke helt hvor stor han er nå heller. Ikke had time på helsestasjonen siden på Mai, og skal ikke tilbake dit før senere denne måneden. Utvikler seg i et forrykende tempo gjør han i allefall. Fant en side på nettet der det står litt om hva 10mnd gamle babyer skal kunne:

De fleste kan:
  • Vinke "Ha det". -Dette kan han nok ikke helt enda. Han har prøvd, men mestrer ikke.
  • Plukke opp ting i pinsettgrep. -Det gjør han, og det har han gjort lenge. Og ALT han får plukket opp, går rett i munnen.
  • Kryper godt, går med støtte. -Han kryper ikke, kan nesten ikke åle seg frem på gulvet engang. Han sitter nemmelig på rompen og aker seg frem. Slik som sin tante :) Han går med støtte da. Vi holder i hender, og han labber ivei.
Halvparten kan:

  •  Rett ord for mamma og pappa. -Sånn halvveis, kanskje. Han sier no papp, mamm lignende. Han vet hvem som er hvem da, tror jeg. Han ser på oss hvis vi spør "Hvor er mamma/pappa?".
  • Forstår navnet sitt og "nei". -Det gjør han. Sier vi Preben, svarer han med et høyt "Ah", eller så ser han på oss. Han forstår "nei" også, men bryr seg ikke så mye om det egentli. Ser å oss og gliser, rampen :)
  • Viser hva han vil ha. -Noen ganger. Han peker ikke eller noe slikt. Men mer sitter seg forran noe han ønsker (som han ikke får tak i) og lager lyder og ser på gjennstanden. Han lager mye lyd og har mye kroppsspråk, så han er ikke vanskelig å forstå egentlig.
Noen få kan:

  • Drikke fra kopp. -Nja. Dette er ikke noe vi har "trent" på. Han kan jo å smake fra vårres kopper/glass. Men drikker ikke fra kopp selv. Altså, tåteflasker får han kun på morgenen og på kvelden  (morgenkos og kveldskos). Han får slike drikkekopper på dagtid. De begynner han så smått å drikke fra selv nå.
  • Står alene et par sekunder. -Så absolutt ikke :) Det er ikke så lenge siden han så smått ville stå med støtte (har nektet plent tidligere, og blitt helt gele i føttern), så tror det går en stund før han står alene ja...
  • Putter objekter inn i en boks. -Ja det har han gjort ved noen anledninger. Det er ikke noe han gjør hele tiden, men han kan hvis han vil.
Ellers så går det mye i å vise hvor stor han er. Vi sier "Såååå stoooor", og han løfter hendene i været og gliser stort :)
Han klapper. Ikke til "Klappe kake søte" (tror den sangen er litt lang enda, mister litt konsentrasjon etterhvert), men søsteren min oppdaget i går at han klapper til "Alle barna klapper".


Sååååå Stoooor :)

 10 måneder gammel :)
Verdens fineste lille go-gutt :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar